Welkom lieve mensen,

De herfst staat symbool voor verandering – een uitnodiging om los te laten en ruimte te creëren voor nieuwe inzichten en groei. In deze nieuwsbrief richten we ons op de kracht van collectiviteit en zelfzorg. We verkennen hoe trauma-sensitief bewegen en trauma-geïnformeerd werken ons helpen om dieper contact te maken met onszelf en onze omgeving.

“De herfst leert ons de schoonheid van loslaten. Wat je ook loslaat, het opent altijd de deur naar iets nieuws.”
— Anoniem

Loslaten in de herfst

Net zoals de bladeren van de bomen vallen, kunnen ook wij leren om datgene los te laten wat ons niet langer dient. Trauma-sensitieve yoga biedt een veilige plek waar je, op jouw eigen tempo, zowel fysiek als emotioneel kunt loslaten. Door middel van zachte bewegingen en bewuste ademhaling bouw je niet alleen meer veerkracht op, maar versterk je ook de verbinding met je innerlijke zelf.

Zelfzorgtip: Plan dagelijkse momenten van rust, of dat nu door een korte yogasessie is of een rustige wandeling in de natuur. Gebruik deze tijd om na te denken over wat je deze herfst wilt loslaten.

Inspirerend artikel: De helende kracht van trauma-sensitief bewegen

In ons artikel “De helende kracht van trauma-sensitieve yoga” lees je hoe deze benadering mensen helpt om zich weer veilig te voelen in hun lichaam. Vooral in de herfst, een tijd die aanzet tot reflectie en verandering, kan deze vorm van yoga veel betekenen voor je welzijn.

Collectiviteit: Samen sterker door verandering

De herfst nodigt ons niet alleen uit tot persoonlijke reflectie, maar ook tot het versterken van onze collectieve kracht. Bij Beside geloven we in samen groeien en het creëren van inclusieve, trauma-sensitieve ruimtes. Trauma-geïnformeerde organisaties bieden medewerkers de steun en veiligheid die ze nodig hebben om hun veerkracht te ontwikkelen.

Hoe trauma-geïnformeerd werken organisaties kan versterken

Trauma-sensitieve werkculturen kunnen het verschil maken tussen een omgeving waarin mensen zich opgebrand voelen en een werkomgeving waar welzijn en verbondenheid centraal staan. Bij Beside ondersteunen we organisaties bij het toepassen van trauma-geïnformeerde principes, waardoor teams niet alleen effectiever functioneren, maar ook een groter gevoel van verbondenheid en welzijn ervaren.

Wil je meer weten over hoe jouw organisatie trauma-geïnformeerd kan werken? Lees het volledige artikel op onze website hier.

Psychologische veerkracht in tijden van verandering

In deze onzekere tijden waarin verandering een constante factor is, worden we uitgedaagd om zowel onze innerlijke als collectieve veerkracht te versterken. Door trauma-bewuste principes toe te passen, kunnen we als gemeenschap voor elkaar zorgen, terwijl we ons eigen welzijn bewaken. Ontdek meer over de groeiende behoefte aan collectieve zorg in het artikel “Psychologische veerkracht en collectief welzijn.”

De herfst nodigt ons uit om zowel los te laten als samen te komen. We hopen dat deze nieuwsbrief je inspireert om bewuster te leven, je veerkracht te versterken en de collectieve kracht van zorg en welzijn te omarmen. Samen kunnen we een inclusieve, trauma-sensitieve toekomst creëren waarin iedereen zich gezien en gehoord voelt.

Met warmte en inspiratie,
Esther