Loading Events

Trauma Center Trauma-Sensitive Yoga Training: Een Tweedaagse Basiscursus

Voor Yogadocenten, Mentale Gezondheidsprofessionals, Coaches, GGZ, Maatschappelijk Werkers & Onderwijsprofessionals

Data: 5 en 6 april 2025
Platform: Online via ZOOM

Wat is Trauma-Sensitive Yoga?

Wil je meer leren over hoe je trauma-sensitief kunt werken met je cliënten? Deze tweedaagse training introduceert de basisprincipes en praktische toepassingen van Trauma Center Trauma-Sensitive Yoga (TCTSY). Deze methode is ontwikkeld door David Emerson en Bessel van der Kolk en wordt wereldwijd erkend als een effectieve aanpak voor complex trauma en PTSS.

Voor Wie Is Deze Training?

Deze training is ontworpen voor yogadocenten, coaches, GGZ-professionals, maatschappelijk werkers, en onderwijzers. Daarnaast is de training ideaal voor iedereen die trauma-sensitief wil leren werken binnen hun eigen vakgebied. Bovendien krijg je praktische handvatten om direct in je werk toe te passen.

Waarom Kiezen voor Deze Training?

TCTSY is een aanvullende behandelvorm voor mensen met complex trauma en PTSS. Ontwikkeld binnen het Center for Trauma and Embodiment en als onderdeel van het Justice Resource Institute, biedt deze benadering tools voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daarom willen wij professionals uitrusten met deze kennis, zodat zij hun cliënten beter kunnen ondersteunen in hun herstelproces.

Wat Ga Je Leren?

Na deze training heb je een gedegen inzicht in de kernconcepten van TCTSY. Bovendien krijg je technieken aangereikt die je direct in je praktijk kunt toepassen om het mentale en fysieke welzijn van je cliënten te bevorderen.

Programma Overzicht

Dag 1:

  • Achtergrond en Ontwikkeling van Complex Trauma
  • Neurofysiologie van Stress en Trauma
  • Interpersoonlijke Neurobiologie
  • Hechting, Afstemming en Wederkerigheid
  • Het Spectrum van Trauma

Dag 2:

  • Veiligheid & Stabilisatie
  • Verwerken van Traumatische Herinneringen
  • Consolidatie, Integratie & Herverbinding
  • Macht en Onderdrukking
  • Trauma-Center Trauma-Sensitieve Yoga (TCTSY)
  • Interoceptie, Keuzevrijheid, Zelfbeschikking en Relationele Veiligheid
  • Lespraktijk
  • Verantwoord en Ethisch Werken
  • Trauma-Informed versus Trauma-Sensitief
  • Groepsdiscussies en Brainstormsessies
  • Klinische Voorbeelden en Meer…

Trainingstijden

  • Vrijdag 30 januari: 09:30 – 17:30 uur CET
  • Zaterdag 31 januari: 09:30 – 17:30 uur CET

Investering

380,00 (exclusief BTW)

Praktische Informatie

  • 16 uur online contacttijd: Interactieve lessen via ZOOM
  • 4 uur zelfstudie: Leesopdrachten om de theorie verder te verdiepen
  • De training is volledig in het Nederlands en wordt gefaciliteerd door een ervaren TCTSY-trainer.

Beurzen Beschikbaar

Er zijn 5 beurzen (scholarships) beschikbaar voor professionals die werken als ervaringsdeskundigen binnen de geestelijke gezondheidszorg of binnen de Minderheden, Zwarte, Aziatische en LGBTQ+ gemeenschappen. Interesse? Neem dan contact op met Esther via esther@traumasensitiveyoganederland.com.

Bonussen voor Persoonlijke Ontwikkeling / Bijscholing

  • Verwerf CPD-uren voor IAYT-leden en zorgprofessionals – 18 punten
  • Ontvang 20 Yoga Alliance bijscholingsuren – 20 punten
  • Verdien punten voor VakTherapeut in Nederland – 19 punten
  • Punten voor leden van Vereniging Yoga Nederland – 14 punten
  • Toegang tot TCTSY-oefenvideo’s van mede-oprichters David Emerson en Jenn Turner
  • Toegang tot presentatie-dia’s met links naar relevante bronnen
  • Deze training is ook de primaire voorwaarde voor ons jaarlijkse 300-urige TCTSY-certificeringsprogramma.

Ontmoet de Trainer

De training wordt georganiseerd en gefaciliteerd door Esther van der Sande, gecertificeerd TCTSY-trainer voor de Benelux. De online versie van deze training biedt dezelfde rijke inhoud als de fysieke bijeenkomsten, maar dan vanuit het comfort van je eigen huis. De kennis en inzichten die je opdoet, zijn direct toepasbaar en sluiten aan bij je huidige praktijk.

Licensed trainer TCTSY

Meer Informatie & Aanmelden

Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de Trauma Center Trauma-Sensitive Yoga Training? Neem gerust contact op met Esther via e-mail: esther@traumasensitiveyoganederland.com of via WhatsApp: +31 (0)6 1148 5057.

Met deze training leer je niet alleen de theorie achter trauma-sensitief werken, maar krijg je ook praktische handvatten om direct toe te passen in je eigen praktijk. We kijken ernaar uit om samen met jou een veilige en inclusieve ruimte te creëren voor heling en groei. Schrijf je nu in en ontdek de kracht van Trauma Center Trauma-Sensitive Yoga!

Testimonials

“Ik ben ongelofelijk blij dat ik deze training heb gevolgd. Het heeft voor mij heel duidelijk de accenten gelegd waar TCTSY over gaat en het heeft me concrete handvatten gegeven om mee aan de slag te gaan in mijn praktijk. Ik vind het feit dat het toepasbaar is in het dagelijks leven (al zou je geen mensen begeleiden) ook echt een meerwaarde. Het is in mijn ogen een levensfilosofie, meer dan een op zichzelf staande manier van yoga.”

Silvia Rossel, Belgie, welkomthuiscoaching, 2024

“De basistraining TCTSY is een aanrader voor yogadocenten die trauma sensitieve yoga willen gaan geven, omdat het onontbeerlijk is voor het verkrijgen van diepere inzicht op trauma vanuit een professioneel oogpunt. Daarnaast is Esther van de Sande een fantastische en warme trainer die enthousiasmeert en vanuit ervaring als trauma sensitieve yogadocent haar kennis deelt.”

Mirjam van der Veen Ayurvedisch en Yogatherapeut & Yogacentrum Leeuwarden – training 2023

“Ik kan deze opleiding echt aanbevelen voor iedereen die yogasessies faciliteert. Het geeft je een waardevolle basis in traumatheorie en substantiële praktische kennis ter ondersteuning van meer trauma-geïnformeerde yoga. Het heeft me echt geholpen om meer zachte, ondersteunde en passende sessies te geven aan LGBTI asielzoekers en vluchtelingen. Maar het heeft ook de manier veranderd waarop ik denk over het omgaan met mensen buiten de yogamat – ik geloof echt dat de wereld een vriendelijkere plaats zou zijn als iedereen deze opleiding zou volgen!”

Louisa Borg Costanzi – online training 2022

“Beste Esther,
Nogmaals heel veel dank voor de afgelopen prachtige drie dagen.
Ik ben zo blij en dankbaar dat ik deze dagen met jou en de groep heb mogen ervaren.
Voor nu laat ik alles bezinken en inwerken zodat ik het zoals jij zo mooi zei het kan sprinkelen in het delen van de lessen en ook in het dagelijks leven”

W. van Leiden, training 2023

“Een verrijking aan informatie en tools voor ieder mens die te maken heeft met trauma overlevenden. In een veilige online ruimte waar de verbinding voelbaar is, wordt deze training met veel zorg, kennis, afwisseling en verdieping gegeven.”

Anja, online training 2023

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
1 persoonlijke ticket TSY April 2025
Trauma-Sensitive Yoga Training - Tweedaagse Basiscursus (5 & 6 april 2025)
380.00
Unlimited

Share This Story, Choose Your Platform!